• Bestellen jubileumboek

  Vanaf augustus 1913 is een groep mensen bezig geweest een Christelijke school te stichten 'op' Erica. In de wijde omgeving is gecollecteerd en na de winter van 1914 kon de schop in de grond voor een schoolgebouw met 2 lokalen en een personeelskamer met daarnaast een hoofdmeesterswoning. In april 1914 werd meester S.T. van der Kooi benoemd als 'hoofd der school' en in juni werd de School met den Bijbel feestelijk geopend.
  Een naam die vanaf de jaren '30 veelvuldig voorkomt in de analen is meester Algra. Hij was zo'n beetje de burgemeester van het dorp. In de loop der jaren werd er bijgebouwd en in 1967 van de vorige eeuw werd de naam veranderd in pcbs Willem-Alexander. In de 21e eeuw werd besloten het oude gebouw te slopen en een splinternieuwe school te bouwen dat van alle moderne gemakken is voorzien.

  Dit alles begon 100 jaar geleden en dat hebben we gevierd!! Op dinsdag 17 juni 2014 was er een groot feest voor de huidige leerlingen van de school. En op 21 juni was er een reünie voor oud-leerkrachten en -leerlingen en voor ander betrokkenen (bestuursleden, activiteitencommissieleden, enz.) van de school. Het was een prachtige dag met veel ontmoetingen. Foto's van het feest en de reünie vindt u onder het kopje 'FOTO's'. De foto's van Wessel Berkhout (Ericajournaal) kunt u vinden via www.oypo.nl/berkhout. Klik dan op -Ericajournaal juli 2014- en daarna -Reünie Willem-Alexander-.
  Eén van de programmaonderdelen was een jubileumdienst, geleid door Hilde Boekeloo en met medewerking van het huidige team en oud-leerkrachten en -leerlingen. Via
  www.kerkomroep.nl kunt u de dienst beluisteren of eventueel downloaden.

   

   

  Jubileumboek

  In oktober 2012 is er een groep van 5 personen bij elkaar gekomen om te praten over het schrijven van een boek over de historie van onze school. Deze groep bestaat uit:

  Janneke van Amerongen-Hemsteede oud-bestuursvoorzitter
  Martin Boekeloo oud-bestuursvoorzitter
  Rolinka Groenhof-Nonkes leerkracht
  Marchien Keen-Horring oud-leerling en oud-leerkracht
  Hans Ladrak oud-ouder


  Dit boek bevat een heleboel geheimen van de school. Want wie weet wat er tijdens WO II op die zolder was gehuisvest? En wie weet de voornaam van juffrouw Zwart-Scholten? Daarom heeft het boek de titel 'HET GEHEIM VAN HONDERD' gekregen.
  Het boek is via de foto hieronder te bestellen voor maar €15,00 (excl. €4,95 verzendkosten per boek).

   


   

  Het boek zal u worden toegestuurd of ligt voor u klaar op school nadat uw betaling bijgeschreven is op rekening
  NL 68 RABO 0140 8576 72
  t.n.v. R.B. Groenhof-Nonkes
  o.v.v. JUBILEUMBOEK + uw naam

  Het is mogelijk contant te betalen bij afhalen.